Chat^^

sâmbătă, 2 iunie 2012

Academia Vampirilor.

DOAR CEA MAI BUNA PRIETENA TE POATE APARA DE DUSMANII TAI NEMURITORI...

Academia Sf. Vladimir nu este o scoala ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns in strafundurile padurilor din Montana, in care moroii (vampiri vii si muritori) sunt educati in tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumatate oameni, jumatate vampiri) sunt antrenati sa-i apere de atacurile sangeroase ale strigoilor (morti vii), cei mai inspaimantatori si mai periculosi vampiri.
Rose Hathaway, o fata dhampir, se pregateste sa devina garda de corp pentru prietena ei cea mai buna, printesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur si epuizant, iar, pe langa intrigile si comploturile din Academie, situatia ei se complica din cauza unei idile tainuite si interzise. Avand o legatura psihica iesita din comun, cum nu s-a mai intalnit de secole, cele doua eroine incearca sa faca fata amenintarilor...
www.vampireacademybooks.com

Dragostea si loialitatea sunt mai puternice decat legaturile de sange.

"Unica si fascinanta... Cititorii vor sorbi din aceasta serie multa vreme de acum incolo." - VOYA

"Un roman captivant..." - Booklist 


Richelle Mead este o autoare americană de urban fantasy, atât pentru adulţi, cât şi pentru adolescenţi. A urmat cursurile Universităţii din Michigan şi are un master în Religie comparată.

În 2007, a debutat cu două serii, una pentru adulţi, Georgina Kincaid (Taine de sucub reprezentând al cincilea volum, după Tristeţi de sucub, Nopţi de sucub, Vise de sucub şi Patimi de sucub), iar cealaltă pentru tineri, Academia Vampirilor, din care Editura Leda a publicat deja toate cele şase volume. În anul următor, a lansat cea de-a treia serie de autor, Dark Swan. Succesul rapid al cărţilor ei i-a impus un ritm alert de publicare, până în prezent având în portofoliu nu mai puţin de şaisprezece titluri din cele trei serii menţionate şi ocupând poziţii de top înNew York Times Bestseller List.
Originară din Michigan, unde s-a născut în 1976, Richelle locuieşte în prezent la Seatt le, împreună cu soţul ei şi patru pisici. Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul http://www.richellemead.com/.

***

Cred ca aceasta serie apare pe "wishlist'ul" meu de destul de multa vreme, si, acum cu reducerea exceptionala din perioada Bookfest'ului (toate volumele la 1 milion) am pus mana pe aceste carti.
Am inceput sa citesc cu o usoara retinere, iar timpul meu liber fiind destul de limitat, mi'a luat cam mult sa termin primul volum, dar pot sa declar cu mana pe inima ca este EXCEPTIONAL!
Merita cu siguranta toate laudele pe care le'a primit, si nici al doilea nu se lasa mai prejos.
Personajele, actiunea, stilul autoarea, modul prin care scrie, cu care eram putin obisnuita din primul volum "Georgina Kincaid" m'a cucerit, totul imbinandu'se perfect.
La inceput ma temeam ca nu o sa'mi placa atat de mult, ca o sa fiu dezamagita, pentru ca am citit atat de multe recenzii despre aceasta serie, numita cu siguranta un "must-read" incat aveam impresia ca o sa fie extrem de ciudat daca nu se ridica la nivelul asteptarilor mele.
Si nu a facut asta... Le'a depasit cu siguranta.
Rose Hathaway, novice la Academie, viitor gardian al Lissa Dragomir, atinsa de umbra, dedicata in totalitate "slujbei" pentru apararea sigurantei celei mai bune prietenele ale ei, ultimul moroi din una din cel doisprezece familii de nobili, fratele si parintii ei sfarsind in urma unui accident in care si Rose trebuia sa moara, "nepriceperea" Lissei la magie, nereusind sa stapaneasca nici unul din cele 4 elemente in totalitate, talentul ei indreptandu'se spre al cincilea element, spiritul, reusind vindece sau chiar sa readuca la viata, totusi sanatatei ei mintala fiind pusa in joc, este salvata la final de Rose, prin intermediul legaturii lor.
Cristian Ozera, prietenul Lissei, cei doi fiind irevocabil indragostiti unul de altul, Dimitri Belikov, gardianul sexy care ar trebui sa aiba doar o legatura elev-student cu Rose, dar de care se simte la fel de atras ca si ea de el, sfarsind atinsi de o vraja care le va creste pasiunea, facuta de Victor, "unchiul" Lissei, cel care s'a hotarat sa'si foloseasca nepoata pentru a se vindeca de o boala destul de grea care l'a dus la pierderea tronului.
Finalul, cu Natalie, fiica lui Victor, transformata in strigoi si ucisa mai tarziu de Dimitri, este destul de fericit in ciudat evenimentelor trecute.
Richelle Mead a reusit, cu siguranta, sa ma introduca intr'o lume diferita fata de ce am mai citit cu vampirii, fiind moroii, dvampirii si strigoii in peisaj.

Puteti comanda cartea aici.
Detalii produs
Format: 13 x 20 cm 
Autor: Richelle Mead
Traducere: Catalin Pruteanu 
ISBN: 978-973-102-260-4 
Editura: LEDA 
Aparitie: 2010 
Numar pagini: 384

Nota: 5/5

Niciun comentariu: