Chat^^

miercuri, 18 iulie 2012

Initierea.

CAND IUBIREA SI GELOZIA SE CIOCNESC PE PARTIE, VACANTA DE IARNA DEVINE SANGEROASA...

Lissa Dragomir este o printesa moroi, cu un rarisim dar de a stapani magia spiritului. Ea trebuie aparata in orice moment de strigoi (mortii vii), cei mai fiorosi vampiri. Puternicul amestec de sange omenesc si vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai buna prietena a Lissei, o face sa fie dhampir. Rose si-a dedicat viata unei misiuni mai mult decat primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care si-au jurat s-o faca asemeni lor.

Un atac inopinat al strigoilor pune pe jar toata Academia Sf. Vladimir, care isi trimite in graba elevii intr-o vacanta obligatorie la schi. Dar peisajul mirific de iarna si statiunea eleganta din Idaho nu ofera decat un iluzoriu sentiment de siguranta. Cum trei dintre elevi fug din cantonament pentru a-i ataca la randul lor pe oribilii strigoi, Rose si Christian isi unesc eforturile pentru a le sari in ajutor. Numai ca eroismul are pretul lui...

Unica si fascinanta... Cititorii vor sorbi din aceasta serie multa vreme de acum incolo.” - VOYA

***

Daca primul volum mi'a placut atat de mult, al doilea mi'a intrecut asteptarile, poate pentru ca, de obicei, continuarile nu sunt la fel de bune ca inceputul.
In multe cazuri, firul actiunii continua, dar nu la fel de usor ca la inceput, si daca incepi o serie mai maricica, sa citesti volumele unul dupa altul ar fi o prostie, pentru ca, in multe cazuri, te poti plictisi de aceleasi personaje, poate deveni monoton.
Cu "Academia Vampirilor" niciodata!
Actiunea se mentine la fel de palpitanta ca in primul volum, suspansul si pericolele crescand, legatura dintre Rose si Lissa mentinandu'se la fel de stransa!
Reliatia existenta intre Vasilisa Dragomir si Christian Ozera, din punctul meu de vedere este frumoasa, cei doi completandu'se reciproc, fara certuri prea mari, parca meniti unul pentru altul, desi cei din jurul lor nu par a fi de aceeasi parere.
Dimka si Rose, in ciuda celor intamplate, continua sa'si hraneasca pasiunea unul pentru celalalt, chiar daca antrenamentele s'au cam incheiat, practica de teren fiind urmatorul pas.
Atacurile si primejdioasa excursie la schi ridica actiunea pe o treapta mai inalta, Rose fiind deja aproape plina de magie neagra datorata spiritului si faptului ca a trecut deja pe partea cealalta.
Dupa ce Rose afla unde au fugit strigoii iar Mason pleaca cu Eddy si Mia in cautarea lor, micutul dvampir ( Aici trebuie sa fac referire la Adrian Ivashkov, stranepotul reginei Tatiana, un bunut utilizator al spiritului, de care, pe parcurs, m'am cam indragostit =p~) si Christian pleaca pe urmele lor, fiind prinsi de strigoi, reusind sa scape dupa mult chin.
Finalul, cu siguranta neasteptat, este momentul in care Rose castiga lupta, mai mult sau mai putin, sfarsind cu doua semne molnija inainte sa termine scoala, dar si cu un gol destul de mare, lasand pe cineva in urma.
Gata, de aici nu mai dezvalui nimic, dar seria merita, cu siguranta, titlul de bestseller.

Format: 13 x 20 cm 
Autor: Richelle Mead  
Traducere: Catalin Pruteanu 
ISBN: 973-102-265-9 
Editura: LEDA 
Aparitie: 2010 
Numar pagini: 384 

Nota:5/5

2 comentarii:

Leontina spunea...

De la mine, sper să-ți placă :) http://just-other-things.blogspot.ro/2012/07/libster-blog-awardpremiu-si-leapsa.html

Ruxandraa spunea...

Multumesc Maria, o sa completez si eu maine :*